Figee-kranen

Geschiedenis

Hendrik Figee begint in 1850 een pakkistenmakerij onder de naam  Figee & Slingerland in de Haarlemse binnenstad. Zijn oudste zoon Hendrik jr.  wordt in 1860 mede-eigenaar van de machinebouw-afdeling die vanaf 1857  is gestart. Zijn broers Jan en Thomas sluiten zich ook aan en gaan  in 1874 verder als Gebroeders Figee.

Hendrik jr. houdt zich ook bezig met de machinehandel, van 1873 onder de de firma Wijnmalen en Figee en vanaf 1887 als Figee & De Kruyff.  In 1881 vestigde zij zich in Amsterdam. Figee was één van de medeoprichters van de Haarlemse IJzergieterij.

In 1883 ontstaat er voor de bouw van baggermolens, onder leiding van Thomas, de scheepswerf ‘Conrad’, vernoemd naar ingenieur Frederik Willem Conrad. Rond 2000 verhuisde het bedrijf naar Amsterdam. In 2005 ging het failliet.

Specialist

Dutch Crane Support heeft zich door haar jarenlange ervaring ontwikkeld tot dé Specialist in Figee kranen. Wij kunnen alle voorkomende werkzaamheden aan deze kranen voor u uitvoeren. Ook zijn wij in staat alle onderdelen voor u in eigen beheer te maken.